Процедури

процедури class=big
18/10/2017

Разграждане на мастни клетки чрез замразяване.

Криотехнологията е иновативна, неинвазивна и безболезнена терапия, която чрез контролирано изстудяване на кожата редуцира мастните натрупвания в определени зони ефективно и със сведен до минимум дискомфорт. Основния принцип на действие се основава на охлаждане на кожата с цел елиминиране на мастната тъкан посредством деструкция на мастните клетки. Работи се в температурен интервал от 0 до - 8 градуса. Така се редуцират мастните депа без да се увредят други тъкани или органи. Именно продължителното контролирано охлаждане на третирана мастна тъкан предизвиква селективното намаляване на мастните клетки.Чрез вакуума, който накрайника прави при работа кръвотокът в зоната временно се преустановява, не се загрява мястото и мастните клетки се „обездвижват”, изолирани по този начин, останалите тъкани са защитени по време на терапията. Мастните клетки се деструктират при по-ниски температури от другите. След това започва нормален процес на клетъчна елиминация, резултатът от което е намаляване на мастната тъкан по съвсем естествен начин.
криолиполиза
Кой е подходящ за процедурата?

Тази терапия може да се прилага на тези , които нямат ексцесивно натрупване на излишна телесна маса. Зоните на третиране са корем, паласки, бедра, задни части, горната част на ръцете. Важно условие е пациентите да имат мека мастна тъкан и добра кожна еластичност.

Колко процедури са необходими?

Броят на сеансите е индивидуален за всеки пациент. Може да се третират максимум 2 зони на сеанс. Всяка зона може да се работи през около 45 дни. Самата процедура отнема към 60 минути.

Ще боли ли по време на третирането?

Терапията е с постепенно намаляване на температурата на третирания участък, за да не се предизвиква шоково състояние на тъканите, така дискомфортът е сведен до минимум. Когато се достигне температура 0 градуса се постига анестезиране на кожата и пациентът не усеща нищо. Вакуумът, който захваща кожната гънка също не предизвиква болка. След процедурата третираната зона може да е леко зачервена за минути или час. Рядко, но е възможно да се появят синини , които след няколко дни изчезват. Временно може да има обезчувствяване на кожа на мястото, трае от 1 до 8 седмици. Понякога има гъделичкащо усещане на кожата за известно време, макар и рядко , но пациентът може да се чувства отпаднал след процедурата.

Кои състояния не са подходящи за подобна терапия?

Противопоказанията включват - проблеми с черния дроб, бъбречна недостатъчност, Болест на Рейно, уртикария от интензивна експозиция на студ, измръзване, хипопротеинемия, тежък диабет, криоглобулинемия, бременност, температурни състояния, инфекция, екзема, карцином.

Какъв резултат мога да очаквам?

Резултатът, който клиничните проучвания показват е около 22 % намаляване на мастната тъкан в зоната на третиране след първата процедура. Нужни са няколко месеца за да се разгъне пълният ефект, а не се вижда веднага , понеже е нужно време за дезинтегриране и елиминиране на клетките. За постигане и поддържане на оптимален резултат е желателно да се спазва здравословен начин на живот.