Мезотерапия
14/11/2017
Стопяване на липоми
19/12/2017

Дермални филъри с хиалуронова киселина.

Хиалуронова киселина е главен структурен компонент на съединителната тъкан и заедно със свързаните с нея белтъци изграждат основата на междуклетъчното вещество и е най-разпространените полизахариди, синтезирани от организма. Хиалуронова киселина е със способност да привлича и задържа вода, да създава обем и плътност, да поддържа оптималния хидробаланс на кожата, да повишава еластичността й и да забавя процесите на стареене.
Дермални филъри са стабилизираната хиалуронова киселина, която се използва за инжектиране и е напълно резорбируем материал, който се използва успешно от години за естетични корекции, свързани със загубата на мека тъкан. Получената посредством биотехнология хиалуронова киселина се характеризира с голяма чистота и много добра биосъвместимост.
Процедурите с филъри са предпочитани, защото изискват кратко време за възстановяване, рискът от странични и алергични реакции е минимален, а естетичните резултати са незабавни и естествени. Продължителността на ефекта след поставяне на филъри е индивидуална, но се запазва от 6 до 18 месеца. Дермалните пълнители(филъри) възстановяват нормалния хидробаланс на кожата, хиалуроновата киселина стимулира фибробластите да произвежда собствен колаген. Клиничният опит показва, че последващи процедури и корекции с дермални филъри, мезотерапия и ботокс, съхраняват младежкия и здрав вид на кожата. Дермалните филъри днес са едно от основните средства за лифтинг и цялостно моделиране на лицето – скули, брадичка, около очите, челото, за корекции по шия, деколте, ръце, за неравности, асиметрии,уголемяване на устни.
Съвременната фармацевтична и козметична индустрия се развива с изключително бързи темпове. Производители на дермални филъри непрекъснато правят научни изследвания и всяка година на пазара се появяват нови разработки на вече съществуващи продукти, както и съвършено нови пълнители.
Дерматолозите в Център за естетична медицина Medefect са сертифицирани и обучени за работа с всички хиалуронови филъри, регистрирани на българския пазар.
филъри