Лечение на мигрена

Отстраняване на фиброми
19/12/2017
Лечение на алопеция ареата
20/12/2017

От 2009 година Американската FDA (Food drug administration) одобри използването на Botox при мигрена. Това може и да е добра новина за вас, ако страдате от хронична мигрена!
Усещате ли главоболие най-малко 15 дни всеки месец, вероятно имате хронична мигрена. Честият симптом е интензивна пулсираща или пулсираща болка в област на главата придружено с гадене, повръщане и чувствителност към светлина и звук. Състоянието е по-често при жените, отколкото при мъжете.
По време на лечението, лекарят инжектира ботокс около областта на главата и шията. Инжекциите трябва да се повтарят на всеки 12 седмици за непрекъснато предотвратяване на перманентното главоболие. Уверете се, че вашият лекар е запознат конкретно с използване на Botox за мигрена. Не трябва да се забравя, че различни мускули са лекувани при различни условия и опит.
Използването на Botox като лекарството за 1 състояние на мигрена не е експертиза за останалите. Най-честите оплаквания на пациенти, на които им е инжектиран Ботокс за мигрена са болки във врата и главоболие. Трябва да отбележим, че това са само временни симптоми, които изчезват.
Дирекцията по неврология на FDA счита, хроничната мигрена като една от най-осакатяващата форма на главоболие, която влияе негативно в семейство, социална и професионална среда. Поради това, на FDA счита, че е необходимо да се предостави на пациентите възможности за справяне с тяхното състояние – като една от тези е лечението с Botox.
Многобройни клинични проучвания са проведени, за да се тества ефективността му и Botox нямаще да получи зелена светлина от FDA, ако не е безопасен за употреба върху хора. Така,че ако страдате от хронична мигрена и бихте искали да опитате лечение с Botox, не забравяйте да се консултирате първо с Вашият лекар.