Възстановяване на мускулно-скелетни проблеми

Възстановяване на мускулно-скелетни проблеми
Възстановяване на мускулно-скелетни проблеми

Добре дошли в нашия медицински блог, където този път ще се спрем на важна здравна тема: Мускулно-скелетни проблеми, известни още като мускулно-скелетни заболявания. Мускулно-скелетната система е в основата на нашата подвижност и когато тя е нарушена, това може да окаже значително влияние върху качеството на живота ни.

Най-важното накратко

  • Мускулно-скелетните проблеми, като остеоартрит, дискова херния и остеопороза, засягат ставите, костите, мускулите и сухожилията.
  • Тези състояния могат да бъдат предизвикани от износване, нараняване, възпаление и генетични фактори.
  • Превенцията, здравословният начин на живот и навременното диагностициране са от решаващо значение за намаляване на въздействието на мускулно-скелетните проблеми и за поддържане на качеството на живот.

Какви мускулно-скелетни проблеми могат да възникнат?

Проблемите на опорно-двигателния апарат са различни и могат да засегнат ставите, костите, мускулите, сухожилията и връзките. Те включват остеоартрит, остеопороза, болки в гърба, приплъзване на дискове, ревматизъм и много други.

Как се появяват мускулно-скелетните проблеми?

Причините за мускулно-скелетните проблеми са толкова многообразни, колкото и самите заболявания. Те могат да бъдат причинени от наранявания, прекомерна употреба, износване, възпаление, генетични фактори или дори автоимунни заболявания.

Кои са най-често срещаните мускулно-скелетни проблеми?

Най-често срещаните проблеми включват болки в гърба, остеоартрит (износване на ставите), ревматоиден артрит, остеопороза и приплъзване на дискове.

Кои хора най-често страдат от мускулно-скелетни проблеми?

Мускулно-скелетните проблеми могат да засегнат хора от всички възрасти и полове. Въпреки това е по-вероятно да бъдат засегнати по-възрастните хора поради естествения процес на стареене и жените поради хормоналните различия.

Каква е най-честата причина за мускулно-скелетни проблеми?

Най-честата причина за мускулно-скелетните проблеми е естественото износване с възрастта, особено на ставите и костите. Но фактори като затлъстяването, липсата на физическа активност и генетичната предразположеност също играят роля.

Каква е ролята на превенцията при мускулно-скелетните заболявания?

Профилактиката играе решаваща роля. Здравословният начин на живот, редовните физически упражнения, балансираното хранене и избягването на рискови фактори като тютюнопушенето помагат за намаляване на риска от мускулно-скелетни нарушения.

Могат ли да бъдат излекувани мускулно-скелетните проблеми?

Някои мускулно-скелетни проблеми могат да бъдат излекувани, особено ако се открият и лекуват рано. При хронични състояния, като остеоартрит, целта обикновено е да се намали болката, да се подобри функцията и да се забави прогресирането на заболяването. Успяхме също така да наблюдаваме, че пациенти отново са били почти напълно излекувани от хронични заболявания. Разбира се, това винаги зависи от конкретния случай, но ние сме уверени, че можем да ви осигурим целенасочена помощ.

Как се лекуват мускулно-скелетните проблеми?

Лечението на мускулно-скелетните проблеми зависи от конкретното състояние и неговата тежест. Нашите специалисти в медицинския ни център в София – Медефект – са специализирани основно в алтернативни лечебни практики. Това означава, че няма да ви предпишем рецепти или лекарствени коктейли.

Как протича лечението на мускулно-скелетните увреждания?

Концепцията ни е развита като мануална терапия за минимално разместване на крайника и с подходящата корекция за изчезване на болката.

Концепцията Мълигън по време на терапията е 100% безболезненост (това означава 100% безопасност) и е ефективен подход за възстановяване на мускулно-скелетни проблеми. Бърз, до следващият ден обезболяващ и дълготраен ефект! Основно правило е, да не се предизвиква никаква болка при прилагането на техниките, независимо дали това е гръбначен стълб или ставите (раменна, колянна, тазобедрена, китка) в човешкото тяло.

Ако търсите безопасен начин да си помогнете , това е вашия избор. Изграждаме промяна на навиците Ви с цел да променим усещането за болка, но и премахването на причината която е предизвикала болката.

Терапия за мускулно-скелетните проблеми

SNAG и MWM техниките използват плъзгащи движения или мобилизация на определена става с цел премахване на блокажи и болка. В зависимост от проблема и общото състояние на пациента, терапевтът избира точно коя от техниките е най-подходяща и съставя комплекс за възстановяване.

Кога мога да очаквам резултати от лечението и колко време трае една терапия?

Нашите терапии върху пациенти показват видими резултати веднага след терапията. Продължителност на терапията е до 30 минути с намаляване на времето на следващите терапии до 10 минути и по-малко поради възстановяване. При изчистване на болката не е наложително допълнителни терапии.

Нямаме договорни отношения с Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

0895 519 684

Заключителни бележки

Мускулно-скелетните проблеми могат да засегнат хора от всички възрасти и да окажат значително влияние върху качеството на живот. Ранното диагностициране и подходящото лечение са от решаващо значение за забавяне на развитието на свързаните с тях заболявания. Профилактиката, здравословният начин на живот и редовните прегледи при нашите специалисти например са важни стъпки за предотвратяване на мускулно-скелетни проблеми или за навременното им откриване. Грижете се за тялото и здравето си, защото опорно-двигателният апарат е ценен актив, който ще ви съпътства през целия ви живот.

Свързани теми от нашия блог:

Как да ни намерите

Нашият адрес

- гр. София, бул.Витоша №192

Телефон за връзка

0895 519 684 (за София)

Имейл адресът ни

info@medefect.com
medefect@gmail.com

Записване На Лечение

Записване На Лечение